Fornighty Hall

Fornighty Hall

Starting life in 1910 as a church on Cawdor estate, Fortnighty Hall was later dismantled and relocated to become the village hall in 1952. Over the decades since then, the building had begun to look dated and worn.

We were awarded the contract to carry out general joinery and roofing repairs to keep the building in good condition, and update some of its features.

To do this, there were several aspects of the building that had to be changed or updated. These included installing disability ramps and accessible toilets, fitting new toilets and a new kitchen, and fully decorating both the interior and exterior of the building to give it a new breath of life.

Black Isle Extension

Black Isle Extension

We were called in by the client to replace her old conservatory. Previously, the conservatory had been too cold to use in the winter months, and so she wanted one that could be used throughout the year.

To make sure this was possible, we installed high-performance Scandinavian windows and doors, fitted the highest levels of insulation, and laid underfloor heating.

On the exterior, we slated the roof with Welsh slate to match the existing roof. We also used Siberian Larch cladding board, mitred in the corners and cut around exposed rafter ends.

As a result, we created a conservatory that was easy to heat in the winter and with a high quality appearance that matched the rest of the property.

Cantrybridge College

Cantrybridge College

We were called in to Cantraybridge College to create a new accommodation flat for the staff. They had an underused space, which we were able to convert into a comfortable sleeping area for the staff, giving them a larger and more enjoyable space to stay in.

Inverness Renovation

Inverness Renovation

We were hired to renovate a property in Inverness that had begun to look tired and dated.

To give it a new lease of life, we formed larger window openings, re-configured the internal layout, and added extra insulation.

We also fitted high quality fixtures and fittings throughout the property, such as bookcases made and installed with this property in mind.

All of this work allowed us to create a more modern home that was filled with natural light and felt more spacious, all while keeping energy bills down.

Listed Cottage Extension

Listed Cottage Extension

This extension was of our very first projects, and still one of our favourites to this day. We were tasked with building a kitchen and dining area extension on a listed cottage located on the banks of the Caledonian Canal.

Attention to detail on this project was absolutely vital. The original cottage was full of character and charm, so it was important that the new extension matched the style and appearance without taking anything away from the original build.

To achieve this, we used bespoke high performance sash & case windows that matched the ones on the existing building.

Ultimately, the client was extremely happy with the quality of the extension and how well it matched the existing building.